Meer Lievendag

In de loop der jaren heb ik natuurlijk ook contact gekregen met “andere” Lievendags. Voor mezelf is het duidelijk dat mijn wortels in Noord-Holland liggen, maar ook in andere delen van Nederland wonen mensen met deze naam. In Overijssel woont een hele grote groep, maar voor zover ik heb kunnen nagaan is er (nog) geen verband. Wat betreft de tak in Noord-Holland hoop ik nog eens ooit verwantschap te ontdekken. Gelukkig word ik door enkele mensen daar redelijk op de hoogte gehouden van nieuwe ontdekkingen!
Bij de Lievendags in Overijssel zijn er van joodse afkomst en daarvan denk ik dat er verband bestaat met de Surinaamse Lievendags die ik tegengekomen ben.
In de USA kom je er een aantal tegen als je op internet gaat zoeken en zelf heb ik ooit bericht gehad van David Lievendag uit Montevideo (Uruguay). Ook zijn er Amerikaanse Lievendags die contact met me gezocht hebben, ik hoop dat ze wat meer informatie over zichzelf kunnen achterhalen.
Ron, when you read this: please send me some more information about your parents. For example when they left Holland (if they ever did) and where in Europe the're from. I'm working on an English version, so I hope you'll come back to this site!

Indien er mensen zijn die dit lezen en eventueel meer informatie willen of als u zelf meer wilt weten, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

lies sormani-lievendag Wie kan mij meer vertellen over Lies Sormani-Lievendag? Ik heb een tekening van mijn grootvader waarop duidelijke overeenkomstige (familie)trekken waar te nemen zijn. Bijgaand portret van Lies werd in 1915 geschilderd door Jan Toorop.
Van de kleindochter van Lies Sormani-Lievendag heb ik inmiddels bericht gehad, waarvoor hartelijk dank. Als ik wat ruimer in mijn tijd zit, probeer ik uit te zoeken waar de betreffende Anton eventueel in de stamboom past. Ook dank aan Arno Sormani!

Noord-Holland
Met dank aan Tiny Kaandorp (schoondochter van Margaretha Lievendag (83)) en Gerrit Lievendag (86) heb ik de volgende gegevens verzameld. In de veronderstelling dat deze twee takken met elkaar en met mijn stamboom in verband kunnen worden gebracht hoop ik op reacties!

Siem Lievendag (78) uit Neck had twee zussen, Marie (79) en Cornelia (80), twee broers, Gerrit (81) en Steef (82), en een dochter: Margaretha Lievendag (83), gehuwd met Kaandorp.

Gerrit Lievendag (84) en Neeltje Visser (85)
Minstens 1 zoon: Nicolaas Lievendag (86)
Nicolaas Lievendag (86) en Elisabeth Vader (87)
Ze krijgen 7 kinderen:
 1. Cornelia Lievendag (88)
 2. Theodora Lievendag (89)
 3. Margaretha Lievendag (90)
 4. Gerrit Lievendag (91)
 5. Gerrit Lievendag (92)
 6. Nicolaas Lievendag (93)
 7. Cornelis Lievendag (94)

Gerardus Johannes Lievendag (95):
Minstens 1 zoon: Cornelis Antonius Lievendag (96)
Cornelis Antonius Lievendag (96) gehuwd met C.A. van Galen.
Minstens 1 zoon: Gerardus Cornelis Johannes (Gerrit) Lievendag (97)

Gerardus Cornelis Johannes Lievendag (97) heeft twee zonen:
 1. Cornelis Franciscus Gerardus Maria (Cor) Lievendag (98)
 2. Franciscus Gerardus Cornelis (Francis) Lievendag (99).

Cor Lievendag(98) heeft 2 zonen:
 1. Nick Lievendag(100)
 2. Ivan Gerard Lievendag(101)

Francis Lievendag(99)heeft 3 dochters:
 1. Jasmijn Lievendag(102)
 2. Dorien Lievendag(103)
 3. Fleur Lievendag(104)


Andere delen van Nederland
Van de Lievendags uit Overijssel heb ik gegevens gekregen van Marcel Lievendag (105) uit Goor. Er bestaat ook een lijst van alle omgekomen joodse Lievendags uit de Tweede Wereldoorlog.
Alle andere Lievendags die inmiddels gereageerd hebben, dankjewel!
Uit Suriname, USA, alle delen van Nederland.
Ron, getrouwd, een zoon en 2 dochters uit Long Island, New York.
Winneke, dankjewel voor je informatie. Met Perry uit Zeist heb ik al eerder contact gehad. Ik kan echter geen aanknopingspunten vinden die me verder helpen met mijn stamboom.
Nick, dankjewel voor je aanvulling. Het is verwerkt. (Zo ook die van je oom Francis en van je opa Gerrit).
Verder ook dank aan Marc, Kimberley, Roderick en Robert Jan. Allemaal Lievendags neem ik aan? Laat eens weten van welke Lievendag je afstamt!
«Terug